Spor- og Naturudvalgets videnbank om Mountain bike spor byggeri

Sporanlæg

Begrebet anlæg af mountainbike spor er genstand for stor diskussion i sporten. For mange er det ultimative singletrack et smalt spor i skovbunden, som er helt naturligt og nærmest "uberørt". Desværre er det kun muligt at finde få steder hvor adgangen til dem er lovlig og hvor bunden kan holde til den vækst sporten oplever.

Således må sporbyggere arbejde professionelt med at skabe det bedste alternativ; spor der ligner det ultimative for sportsudøveren, men som foregår i respektfuld dialog med skovejeren, andre brugere og øvrige interessenter, samt bliver lavet så sporene kan holde til den færdsel der er på stedet.

Men hvad er det der får nogle spor til at holde til stort slid i mange år, og modst de spor som bliver kørt op og ødelagt af vind og vejr?

Svaret er anlæg af spor med udgangspunkt i viden om hældninger, vandbevægelse, jordbund, materialer og slid. Her på sitet gives grundviden om de forhold der påvirker dit mountain bike sporprojekt og som kan hjælpe med at få bygget gode løsninger, som har lang holdbarhed.